Schema och info 2010

OBSERVERA: Detta är infon för SSWC 2010. Info om 2011 års upplagga kommer senare.

På denna sida samlar vi all matnyttig info för dig som ska till Tjärö den 13-15 augusti2010. Orka gärna igenom ända ner till och med “Övrigt”.  Fåren och Tjärö tackar dig!

FREDAG

12.00 – 18.00 Färja till Tjärö

Du kommer med liten färja från Järnavik som tar max 50 pers. T/R biljett till båtresan ingår i din SSWC-biljett. Färjorna 15:45, 16:30 och 17:15 kommer att fyllas till sista plats av Twitterbussarna. Vi rekommenderar därför starkt att försöka ta en färja mellan 12-14. Vid 15 anländer den  första bussen från Västkusten och då finns det ytterst få extraplatser på färjan.

Färjan går i skytteltrafik under dagen för att få ut alla till Tjärö. Du kan räkna med väntetid i Järnavik. Ta med glatt humör, tålamod och passa på att börja känna dina medcampare redan här.

12.00-18.00 Ankomst till ön

Du har en stugplats: När du kommer fram anmäler du dig i receptionen och får din rumsnyckel. Du har väl förskottsbetalat? Kontakta annars [email protected] bums.

Du tältar: Du kan gå direkt till camping-ängen och slå upp ditt tält. Har du inte betalat din tältplats i förväg som du ska, kontakta [email protected] direkt.

Det kommer att droppa in folk under hela dagen. Det går att köpa mat och fika på plats om du blir sugen innan middagen. Eller bada!

16.00 – 18.00 Hämta din badge och ta ett mugshot

I Veidekke-tältet hämtar du ut din SSWC-badge, plockar ett klistermärke och blir förevigad som en glad camper i ett tjusigt mugshot.

Sessionsplanering

I Veidekke-tältet finns ett jätteschema, papper och penna. Här kan du skriva upp och boka en 20- eller 40-minuters session. Schemat är öppet och byggs på under hela kvällen/natten. Mer om sessions följer i en separat post.

19.45 Välkomstsamling

Vi ses i Veidekke-tältet och säger tjipp och välkomna! Direkt efter serveras middag. Middag ingår i biljetten. Efter middagen är baren öppen, det finns musik i ladan och det är fritt fram att kolla in heta sessions för morgondagen. Eller bada!

LÖRDAG

07.30 – 9.30 Frukost serveras i restaurangen. Frukost ingår i biljetten.

09.40 Samling i Veidekketältet

10.00 – 12.00 Sessions del 1

12.00 – 13.30 Lunch. Ingår i biljetten.

13.30 – 18.00 Sessions del 2

18.00 – 20.00 Fri lek.

20.00 Middag och hemlig middagstalare. Middag ingår i biljetten. Talaren också. Efter middagen kan du hänga i baren, jazza runt lägerelden, dansa taket av ladan. Se solen gå upp med dina nya vänner. Eller basta!

SÖNDAG

9.00 – 11.00 Skärgårdsbrunch. Ingår i biljetten.

Framflyttad en timme för passning mot färjorna.

11.30 Samling i Veidekketältet. Hejdå.

11.30 Klappa fåren farväl, packa ihop ditt tält och dags för hemfärd. Men ha inte så bråttom. Det blir trångt på färjan hem också och det kommer att ta några timmar innan alla har kommit över till fastlandet.

ÖVRIGT

Sessions

På plats i Veidekke-tältet finns ett stort schema där du kan paxa en tid redan på fredagen. Som förra året kan du (eller ni) välja att hålla i en 20- eller 40-minuters session. Alla sessions startar hel timme. På en timme ryms två sessions à 20 minuter, eller en 40-minuters session. Det är pauser mellan varje session för att du ska hinna förflytta dig till andra platser och  ge plats för session-hållarna att hinna förbereda sig/rigga, enligt detta upplägg.

11.00-11.20 20-minuters session 1

11.20-11.30 PAUS

11.30.-11.50 20-minuters session 2

11.50-12.00 PAUS

eller

11.00-11.40 40-minuters session

11.40-12.00 PAUS

Det finns plats för alla ämnen, frågor och upptåg! Passa gärna på att köra en session med någon ny vän. Om ni inte hinner klart en spännande diskussion som uppstår är det bara att boka en ny session allt eftersom. För att ge lite hjälp på traven så kan man tänka sig tre enkla typer av sessions.

  1. Föredrag/Demo/How-To Klassiskt upplägg där du demar något projekt, berättar hur du löste ett spännande problem, byggde en app, håller en lektion i något, eller ge din syn på nätet. Lätt som en plätt!
  2. Brainstorming/problemlösning Har du en uppgift du vill fundera på med andra smartskallar? Eller ett problem du gått och fnulat på? Gör din session som en öppen fråga som engagerar dina medcampers.
  3. Debatt/diskussion Säger sig självt. Dags att lyfta den där frågan, kanske?

Mat och eldvatten

Allt mat serveras av Tjärö restaurang som bufféer. Som de proffs de är så tar de såklart hänsyn till vanligaste allergierna/vegan/vegetarian-önskemålen. Är det något särskilt som du ändå måste lyfta med kocken, maila [email protected].

I anslutning till alla middagar är puben öppen där det serveras alkohol till vänliga priser. De kommer också att ha extra generösa öppettider i år! Du kan inte ha med dig egen alkohol till pub/middag. Låt oss gå superschyssta Per och Tjärö-gänget till mötes genom att respektera detta, så är alla glada och Tjärö riskerar inte sitt utskänkningstillstånd. En egen öl på en kobbe utanför själva SSWC-området är helt ok.

Det finns kiosk och café på ön för den som blir sugen mellan förfriskningarna. De tar kort, men det är snabbast och smidigast med kontanter.

Packning

Precis som alla skärgårdsöar kan det kan bli kyligt på kvällen. Så lyssna på mormors goda råd och ta med en varm tröja. Kolla prognosen om det är gummistövel-läge.  Badkläder såklart. Eventuella mygg och fästingar kan behjälpas med myggmedel.  Det börjar mörkna i augusti, så en ficklampa är inte fel om du tältar för att inte snubbla över ett får i mörkret på campingängen. Eller stanna uppe tills solen går upp.

Teknik

Det kan var bra att ha med sig ett grenuttag om våra inte räcker till för laddning. Tyvärr finns det ingen bra plats att låsa in teknik om du inte bor i stuga. Men du kan kanske bli kompis med någon som bor i stuga!

Betalning och pengar

Det finns ingen bankomat på Tjärö eller i Järnavik. Men de tar kort. Däremot är det smidigast och snabbast i pub- och kioskkön om du har kontanter med dig.

Till sist…

Allt löser sig! Kom dit och ha trevligt. Hjälp dina medcampare, det är vi tillsammans som är SSWC!

3 kommentarer till Schema och info 2010

  1. Pingback: #SSWC är en galenskap >> Sweden Social Web Camp | Schema och info 2010 | Signerat… //Mia Ankarvall

  2. Pingback: Sweden Social Web Camp | City|Network - Webbhotell och Serverdrift

  3. Pingback: Unconference | lokkomotion.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *