Schema och info 2011

Här är matnyttig information och ett premliminärt schema för dig som ska till Tjärö den 11-14 augusti 2011.Vi kommer att uppdatera mer när det närmar sig, så titta gärna in igen!

TORSDAG

14.00 – 18.00 Färja till Tjärö

Du kommer med liten färja från Järnavik. T/R biljett till båtresan ingår i din SSWC-biljett.
I år har vi två färjor som går i skytteltrafik, men du får ändå räkna med lite väntetid i Järnavik. Twingly bjuder på kaffe och bulle medan du väntar på båten! Passa på att börja känna dina medcampare redan här.

14.00-18.00 Ankomst till ön

Du har en stugplats: När du kommer fram anmäler du dig i receptionen och får din rumsnyckel. Du har väl förskottsbetalat? Kontakta annars [email protected] bums.

Du tältar: Du kan gå direkt till camping-ängen och slå upp ditt tält. Har du inte betalat din tältplats i förväg som du ska, kontakta [email protected] direkt.

Det kommer att droppa in folk under hela dagen. Det går att köpa mat och fika på plats om du blir sugen innan middagen. Eller bada!

16.00 – 18.00 Hämta din badge och ta ett mugshot

I Veidekke-tältet hämtar du ut din SSWC-badge, plockar ett klistermärke och blir förevigad som en glad camper i ett tjusigt mugshot. Om du beställt en t-shirt kan du också hämta ut den här.

19.45 Välkomstsamling

Vi ses i Veidekke-tältet och säger tjipp och välkomna!

20.00  Middag
22.00 Pub i ladan. Lägerelden tänds.

Efter middagen är baren öppen, det finns musik i ladan och det är fritt fram att kolla in heta sessions för morgondagen. Eller bada!

24.00 Nattamat.

FREDAG

07.30 – 09.30 Frukost i restaurangen.

9.40 Samling och campstart!

10.00 – 12.00 Sessions del 1

De flesta av fredagens sessions är förplanerade. Du kan se alla förslagen här: http://sswc.uservoice.com. Alla sessions kommer inte att få plats på fredagen. Dem puttar vi till lördagen. Mer info om vilka sessions som blir av på fredagen kommer.

12.00 – 13.30 Lunch

13.30 – 15.00 Sessions del 2

16.00 – 18.00 SSWC Off Topic

På Off Topic kan du sätta upp en valfri aktivitet om precis vad som helst. Vill du spela fotboll, öva på knopar, hoppa från höga klippan, spana på fåren, geocacha, paddla kajak, spela kubb, kasta frisbee, bada, lira på guran eller ordna fotoexpedition? Sätt upp en aktivitet och samla likasinnade. Annars njuter du bara av Tjärö.

20.00 – 22.00 Middag!

22.00 – Pub i ladan. Lägerelden tänds.’

24.00 Nattamat

LÖRDAG

Lördagens sessions är inte förplanerade. Nu kan du anmäla sessions bara genom att sätta upp en lapp på gridden.


 

 

07.30 – 9.30 Frukost serveras i restaurangen.

09.40 Samling i Veidekketältet

10.00 – 12.00 Sessions del 3

12.00 – 13.30 Lunch.

13.30 – 15.00 Sessions del 4

16.00-18.00 SSWC Off Topic

20.00 Middag.  Efter middagen kan du hänga i baren, jazza runt lägerelden, dansa taket av ladan. Se solen gå upp med dina nya vänner. Eller basta!

SÖNDAG

9.00 – 11.00 Skärgårdsbrunch.

11.30 Samling i Veidekketältet. Hejdå!

12.00 Klappa fåren farväl, packa ihop ditt tält och dags för hemfärd. Men ha inte så bråttom.
Det blir trångt på färjan hem också och det kommer att ta några timmar innan alla har kommit över till fastlandet. Lämna inget kvar på ön efter dig, så gör vi Tjärö och fåren glada.

 

 

ÖVRIGT

Sessions

På plats i Veidekke-tältet finns ett stort schema där du kan paxa en tid. Fredagens sessions har vi ju förplanerat på http://sswc.uservoice.com. Lördagens sessions är helt fria, som tidigare år.  Du (eller ni) välja att hålla i en 20- eller 40-minuters session. Alla sessions startar hel timme. På en timme ryms två sessions à 20 minuter, eller en 40-minuters session. Det är pauser mellan varje session för att du ska hinna förflytta dig till andra platser och ge plats för session-hållarna att hinna förbereda sig/rigga, enligt detta upplägg:

11.00-11.20 20-minuters session 1

11.20-11.30 PAUS

11.30.-11.50 20-minuters session 2

11.50-12.00 PAUS

eller

11.00-11.40 40-minuters session

11.40-12.00 PAUS

Det finns plats för alla ämnen, frågor och upptåg! Passa gärna på att köra en session med någon ny vän. Om ni inte hinner klart en spännande diskussion som uppstår är det bara att boka en ny session allt eftersom. För att ge lite hjälp på traven så kan man tänka sig tre enkla typer av sessions.

  1. Föredrag/Demo/How-To Klassiskt upplägg där du demar något projekt, berättar hur du löste ett spännande problem, byggde en app, håller en lektion i något, eller ge din syn på nätet. Lätt som en plätt!
  2. Brainstorming/problemlösning Har du en uppgift du vill fundera på med andra smartskallar? Eller ett problem du gått och fnulat på? Gör din session som en öppen fråga som engagerar dina medcampers.
  3. Debatt/diskussion Säger sig självt. Dags att lyfta den där frågan, kanske?
Det finns projektorer i de tre lokaler som finns i det nya konferenshuset. De flesta platserna har dock inte projektor. Planera gärna för en projektorlös session.

Mat och eldvatten

Allt mat serveras av Tjärö restaurang som bufféer. Som de proffs de är så tar de såklart hänsyn till vanligaste allergierna/vegan/vegetarian-önskemålen. Är det något särskilt som du ändå måste lyfta med kocken, maila [email protected]

I anslutning till alla middagar är puben öppen där det serveras alkohol till vänliga priser. Puben har i år fått tillstånd att ha öppet till 03.00! Du kan inte ha med dig egen alkohol till pub/middag. Låt oss gå superschyssta Tjärö-gänget till mötes genom att respektera detta, så är alla glada och Tjärö riskerar inte sitt utskänkningstillstånd. En egen öl på en kobbe utanför själva SSWC-området är helt ok.

Det finns kiosk och café på ön för den som blir sugen mellan förfriskningarna. De tar kort, men det är snabbast och smidigast med kontanter.

Packning

Precis som alla skärgårdsöar kan det kan bli kyligt på kvällen. En varm tröja är inte fel. Enligt väderprognosen är kan det komma regnskurar, så packa gärna regnställ och gummistövlar. Badkläder såklart. Eventuella mygg och fästingar kan behjälpas med myggmedel.  Det börjar mörkna i augusti, så en ficklampa är inte fel om du tältar för att inte snubbla över ett får i mörkret på campingängen. Eller stanna uppe tills solen går upp.

Här finns fler packlistor: http://www.swedensocialwebcamp.com/2011/08/07/packlista/

Teknik

Det kan var bra att ha med sig ett grenuttag om våra inte räcker till för laddning. Tyvärr finns det ingen bra plats att låsa in teknik om du inte bor i stuga. Men du kan kanske bli kompis med någon som bor i stuga! Vi jobbar hårt på att få wifi att funka, men vill du vara extra säker så är Telia mobilt bredband hyfsat pålitligt.

Betalning och pengar

Det finns ingen bankomat på Tjärö eller i Järnavik. Men de tar kort. Däremot är det smidigast och snabbast i pub- och kioskkön om du har kontanter med dig.

Till sist…

Allt löser sig! Kom dit och ha trevligt. Hjälp dina medcampare, det är vi tillsammans som är SSWC!

2 kommentarer till Schema och info 2011

  1. Pingback: En månad kvar: Deltagarlista och preliminärt schema | Sweden Social Web Camp

  2. Pingback: Weekly Review: Flattr pieces | FlattrChattr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *