Schemat för SSWC

Det här är en lång post om vad som händer under Sweden Social Web Camp den 13 – 15 augusti. Läs hela. Och ställ gärna frågor i kommentarerna.

FREDAG

12.00 – 18.00 Färja till Tjärö

Du kommer med liten färja från Järnavik som tar max 50 pers. T/R biljett till båtresan ingår i din SSWC-biljett. Vi rekommenderar starkt att försöka ta en färja mellan 12-14. Vid 15 anländer den  första bussen från Västkusten och då finns det ytterst få extraplatser på färjan. Färjorna 15:45, 16:30 och 17:15 är helt fullbokade.

Färjan går i skytteltrafik under dagen för att få ut alla till Tjärö. Du kan räkna med väntetid i Järnavik. Ta med glatt humör, tålamod och passa på att börja känna dina medcampare redan här.

12.00-18.00 Ankomst till ön

Du har en stugplats: När du kommer fram anmäler du dig i receptionen och får din rumsnyckel. Du har väl förskottsbetalat? Kontakta annars [email protected] bums.

Du tältar: Du kan gå direkt till camping-ängen och slå upp ditt tält. Har du inte betalat din tältplats i förväg som du ska, kontakta [email protected] direkt.

Det kommer att droppa in folk under hela dagen. Det går att köpa mat och fika på plats om du blir sugen innan middagen. Eller bada!

16.00 – 18.00 Hämta din badge och ta ett mugshot

I Veidekke-tältet hämtar du ut din SSWC-badge, plockar ett klistermärke och blir förevigad som en glad camper i ett tjusigt mugshot.

Sessionsplanering

I Veidekke-tältet finns ett jätteschema, papper och penna. Här kan du skriva upp och boka en 20- eller 40-minuters session. Schemat är öppet och byggs på under hela kvällen/natten. Mer om sessions följer i en separat post.

19.45 Välkomstsamling

Vi ses i Veidekke-tältet och säger tjipp och välkomna! Direkt efter serveras middag. Middag ingår i biljetten. Efter middagen är baren öppen, det finns musik i ladan och det är fritt fram att kolla in heta sessions för morgondagen. Eller bada!

LÖRDAG

07.30 – 9.30 Frukost serveras i restaurangen. Frukost ingår i biljetten.

09.40 Samling i Veidekketältet

10.00 – 12.00 Sessions del 1

12.00 – 13.30 Lunch. Ingår i biljetten.

13.30 – 18.00 Sessions del 2

18.00 – 20.00 Fri lek.

20.00 Middag och hemlig middagstalare. Middag ingår i biljetten. Talaren också. Efter middagen kan du hänga i baren, jazza runt lägerelden, dansa taket av ladan. Se solen gå upp med dina nya vänner. Eller basta!

SÖNDAG

9.00 – 11.00 Skärgårdsbrunch. Ingår i biljetten.

Framflyttad en timme för passning mot färjorna.

11.30 Samling i Veidekketältet. Hejdå.

11.30 Klappa fåren farväl, packa ihop ditt tält och dags för hemfärd. Men ha inte så bråttom. Det blir trångt på färjan hem också och det kommer att ta några timmar innan alla har kommit över till fastlandet.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Schemat för SSWC

 1. Emil Jansson skriver:

  i mitt mail från årneby står det “färjan går klockan 12:45. Kliv direkt av från färjan och på bussen för snabbast möjliga start. Missar du den färjan missar du tyvärr även bussen. Det vill du inte!” menas det då att vi i twittrande bussarna har förtur med första färjan pga vår buss går direkt?

 2. Achulu skriver:

  Tack för bra info!
  Har ni som var med förra året någon topplista på items som är riktigt bra att ha med?

 3. Gunnar L Årneby skriver:

  Japp, så är det. Bussresenärer har förtur på färjorna mellan 12:00 och 14:30.

 4. tjompa skriver:

  Glatt humör, något att ta anteckningar på, skor som kan bli kladdiga, badbraxor, alkohol (om man vill ta en öl på bryggan, ett glas vin i solnedgången eller bara muta någon svag person, tex mig). Om man vill leka med mobilen en del så hade jag tagit med mig någon form av batteripack eller annat. Det var den prylen jag saknade som mest förra året, dock säger ryktet att det finns lite mer el i år #sswc

 5. Ficklampa är också bra att ha…

 6. Pingback: jardenberg kommenterar – 5 Aug, 2010 | jardenberg unedited

 7. Pingback: Spinns Smurftips #PRofSweden — Doktor Spinn

 8. Pingback: Spinns Smurftips #PRofSweden — Doktor Spinn

 9. Calle skriver:

  “Färjorna 15:45, 16:30 och 17:15 är helt fullbokade”. Bokade – innebär det att det finns en lista med namn för varje färja? I så fall, hur vet man vilken man är uppskriven på? Men det går väl att utgå från att oavsett tidtabell för färjan så fortsätter de plocka upp folk tills alla är på ön? Stilla min oro, snälla 🙂

 10. Pingback: Upprop för Creative Commons på #sswc | jardenberg unedited

 11. kristinheinonen skriver:

  Hej Calle! De som åker med Twitterbussarna fyller dessa tre färjor till sista plats. Så åker du buss har du plats på någon av dessa. Reser du själv planerar du lämpligen att ta färja innan eller efter, så slipper du massa väntetid i Järnavik. Kolla in Gunnars senaste post för mer info. Men du kommer ut till Tjärö! 🙂

 12. Gunnar Bark skriver:

  Kommer det finnas tillgång till el för oss som tältar? Förläningskabel och grenuttag, lämna hemma eller ta med?

 13. Tomas Wennström skriver:

  Det finns inga eluttag på campingen, som är en äng. Däremot finns det eluttag i stugorna och i de gemensamma utrymmena. Ta med ett grenuttag så löser det sig.

 14. dojan skriver:

  Note! Jag kan glädjande berätta att MyNewsdesk kommer att bjuda på rafflande racing med radiostyrda rally-bilar. För dig som gillar tävling, fart och gummi. Mer om detta på plats.

 15. Pingback: JMW Kommunikation » Session på #SSWC om Politik 2.0. Vad vill du ha?

 16. Pingback: Tänker inte hålla tand för tunga! #sswc « Banalt

 17. I dont know what to say. This weblog is great. Thats not seriously a seriously enormous statement, but its all I could appear up with right after reading this. You know a lot about this subject. Much to ensure you manufactured me want to study much more about this. Your blog is my stepping stone, my good friend. Many thanks for that heads up on this subject matter.

 18. Krystin Check skriver:

  lot of good information, I come here all the time and am very happy with your updates, Thank you!

 19. Buy Silver skriver:

  One thing I like about blog articles is the fact that they trigger an idea in my head. When that happens, I feel like I have to comment wishing it may be beneficial to others. Since there are numerous blogs with many points of view, they question your comprehension. It’s at these occasions when you have good insignt many others might not have had, together with the blogger him/herself. I find myself coming back to to your blog mainly because you have several tremendous insights and also you are actually at this a very long time, that is very exciting and tells me you know a lot. Keep sparking imagination in others!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *