Inget SSWC 2015

7846454702_a636892890_b

Det blir inget SSWC i år (heller). Så här dags kan det knappast komma som någon överraskning för någon av er, men för ordningens skull är det ju på sin plats att berätta det officiellt också.

Efter förra årets paus så var vi inställda på att köra SSWC i år. Men så stängde Tjärö ner sin verksamhet och utan restaurang, lokaler och boende så kan vi förstås inte vara på ön, hur fin den än är. Trist, för både vi och alla ni som kommer är väl inkörda på logistiken kring Tjärö och det hade därför varit ganska lättroddat att arrangera i år.

Men att Tjärö plöstligt inte var ett alternativ öppnade å andra sidan upp för att ta ett rejält och behövligt omtag av SSWC-konceptet. Och där tog vi oss nog vatten över huvudet, med lite för många möjligheter vad gällde plats (tack för alla tips!) och koncept-förändringar. Våren gick fort i år, det  blev försommar, och nu högsommar. Och vi lyckades aldrig riktigt komma ur startblocken.

Tiden för SSWC på Tjärö är troligen förbi. Men att sitta på en brygga, dricka öl i solnedgången och prata om nätet, den tiden är verkligen inte förbi. Vi har idéer. Bra idéer. Hoppas vi ses snart igen!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Blir det ett SSWC 2015?

Som en del av er kanske hört så är Tjärö till salu. Just nu är verksamheten stängd och det ser inte ut som att den kommer att öppna till sommaren. Vi behöver alltså tänka om en del.

Det är trist att fina Tjärö inte är tillgängligt för oss. Men det är ju också ett bra tillfälle att fundera på alternativ. Vi skissar för fullt på några nya upplägg och platser.

Tjärö är vi ju inkörda på, en ny plats kräver förstås mer research och planering. Vi söker en kul miljö med hyfsat internet, bra kommunikationer, bra mat och mycket boende.

Så fort vi vet hur det blir med SSWC i år hör vi av oss! Signa gärna upp på vårt nyhetsbrev för att få senaste uppdateringarna.

 

 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

SSWC tar paus i år. Vi ses 2015!

4913672991_2156b98462_bFör nästan exakt fem år sen skrev vi bloggposten som födde SSWC. Tanken var ju att vi och några Jaiku-vänner skulle sitta på en brygga, dricka öl i solnedgången och prata om den sociala webben.

Det blev inte som vi tänkt. Det blev mycket bättre. Vi blev inte tio kompisar. Vi blev flera hundra! Vi fick en egen ö. Vi fick ett eget tåg. Och vi har pratat om internets framtid på kobbar, i tält, i fårhagen, i bastuflotten och i .SE-ladan. Vilka vansinnigt roliga år vi har haft på Tjärö!

Mycket hänt sen vi vårt första SSWC för fem år sedan. Facebook har fått en miljard fler användare. Och vi har fått en dotter. Två händelser som i det stora och det privata summerar de utmaningar SSWC står inför.

Minns ni hur det var 2009? Få “trodde” på sociala medier och såg den utveckling vi såg. SSWC blev platsen för kvalificerade diskussioner om den digitala utvecklingen som vi då saknade. SSWC var som “att ha hittat rätt patientförening efter åratal av diffusa symptom och ingen diagnos”.

Fem år senare är världen förstås annorlunda. En hel bransch har växt upp kring sociala medier med titlar, löner och budgetar. Diktatorer har avsatts. En chattapp har sålts för 123 miljarder kronor. Google har börjat tillverka glasögon.

Vilken funktion fyller SSWC i dag? Samma som för fem år sedan? Vi gillar vårt outdoor unconference-koncept, men är det dags att skruva på några parametrar? Vilka i så fall? Ska vi växa? Krympa? Nischa? Bredda? Hur håller vi SSWC relevant i fem år till? Detta är något vi funderar mycket på.

Vi arrangerar SSWC på vår fritid, vid sidan av våra jobb. Det har gått bra eftersom SSWC är så roligt att jobba med.  Men sen Eira (snart två år nu) kom in vårt liv prioriterar vi förstås vår fritid annorlunda än tidigare.

Ska vi vara ärliga så kände vi under roddandet med senaste SSWC inte riktigt samma entusiasm som vi brukar göra. SSWC 2013 blev lyckat, men som arrangörer saknade vi att inte ha tiden för att utveckla de där idéerna som kunde lyft SSWC till en ny nivå.

Det lämnar oss med två alternativ. Vi kan rodda ihop ett SSWC i år också, med risken att det blir lite halvhjärtat. Det känns som en dålig idé. Eller så tar vi en paus i år och ser till att vi får gott om tid på oss att fundera över hur SSWC bäst kan utvecklas.

Vi tror på det senare. SSWC tar paus i år.

Vi ses i augusti 2015!

PS. Kolla in de här eventen istället: The Conference, Webcoast och SSMX.

Publicerat i Uncategorized | 4 kommentarer

Tidtabell Guö Värdshus – Tjärö

Här är färjeturerna Guö värdshus – Tjärö. Inga färjor går från Järnavik. Tiderna är ungefärliga så är det viktigt att komma med en viss färja kom i tid. Better safe than sorry.

Från Tjärö går färjorna ca 15 min innan utsatt tid. Nedanstående tabell är kanske inte glasklar, men Tjärö har inte haft tid att sätta sig ner och göra en formell tidtabell. Men allt kommer att lösa sig.

TORSDAG
kl 10 Från Guö till Tjärö
kl 12 och framåt. Skytteltrafik.
kl 22, 23, 24, 01

FREDAG & LÖRDAG
kl 7.30 – 9.30 Färjor från Guö till Tjärös frukost.
kl 12 Lunchfärja
kl 16.30 – 19.00 Några turer
kl 22, 23, 24, 01

SÖNDAG
kl 8.30 – 10.30 Färjor från Guö till Tjärös brunch
kl 11.30 Två färjor reserverade för tåget.
kl 12.00 Två färjor reserverade för tåget
I övrigt skytteltrafik för att få alla i land.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Tidtabell för PR Newswire-tåget till SSWC 2013

Äntligen! Nu är tidtabellen för PR Newswire-tåget till SSWC blivit klart.

Torsdagen den 15 augusti
07.29 Avgång Stockholm C (Tåg 20667)
09.44 Norrköping
10.14 Linköping
11.28 Nässjö
13.33 Hässleholm. Avgång 14.03 (Tåg 20666)
15.51 Bräkne-Hoby
Därefter bussar vidare till Guö Värdshus och färja till Tjärö.

Söndagen den 18 augusti
Pga växelarbete i Hässleholm går äventyrets tåg över Karlskrona!
Tåget passerar inte Nässjö eller Hässleholm.
13.52 Avgång Bräkne-Hoby (Tåg 20672)
14.55 Karlskrona (Tåg 20670)
19.21 Linköping
19.50 Norrköping
22.09 Stockholm C

Om någon hade tänkt stiga av i Hässleholm eller Nässjö kontakta Tomas eller boka direkt annan biljett så löser vi det.

Och kom i mycket god tid. Tåget väntar inte på någon!

 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

All färjetrafik från Guö Värdshus!

guö värdshus2

Vi har ändrat så att alla färjor till Tjärö går via Guö Värdshus. Det innebär alltså att alla ska åka till Guö Värdshus för vidare färja mot Tjärö.

Varför då då? Jo, därför att det blir mycket enklare med båtlogistiken för Tjärö när de bara har en linje att hålla reda på. Det är dessutom bättre om det mot förmodan och bättre vetande skulle regna när alla kommer.

Hur påverkar det dig?

  • Åker du med bil, inte alls. Bara att åka till Guö Värdshus istället.
  • Kommer du med tåg, inte alls. Bussarna från Bräkne-Hoby kör till Guö Värdshus.
  • Tar du taxi från Bräkne-Hoby så är det bara 2 km längre till Guö Värdshus.

Vi tror inte ändringen påverkar någons resplaner negativt. Men om det gör det, hojta till!

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Ipeer sponsrar SSWC

SSWC_Ipeer2013

En ny SSWC-sponsor för i år är den svenska cloudleverantören Ipeer. Fast helt ovana vid eventet är de inte, marknadschefen Erik Arnberg är känd från tre års medverkan i morgonkaffet för våra tälthjältar. Så här säger Erik om varför Ipeer är med och stöttar SSWC i år:

– När lyckade hobbyprojekt blir företag på nätet finns det ofta behov för kraftigare lösningar än vanliga webbhotellkonton. Ipeer erbjuder en fantastisk bredd av hostinglösningar, allt ifrån webbhotell och återförsäljarnät till molntjänster, VPS, Hyper V och vidare till bland annat skräddarsydd IT-drift. Självfallet vill vi visa upp dessa för alla entreprenörer och geeks på ön.

För den som inte hört talas om Ipeer förut, vad är det för en host?

– Ipeer är ett grundarägt bolag med över fyrtio anställda i Karlstad, där många har över femton års erfarenhet av att erbjuda företagslösningar för hosting. Med kontor även i Stockholm och Bangalore så är Ipeer en av de största svenska hostingleverantörerna. Bland kunderna finns allt ifrån småföretag till internationella koncerner, bl.a. Vårdapoteket, Porsche och Ekobanken.

Vad ska ni bjuda ögeeksen på i år?

– Självfallet kommer Ipeer att erbjuda nya saker på SSWC 2013, vi vill ta geeksen djupt in i molnet!

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

På spåret med Martina Elm och Jonny Strömberg!

sswc martina & jonny

Får vi lov att presentera årets reseledare för PR Newswire-tåget till SSWC: Martina Elm och Jonny Strömberg! Martina och Jonny är genierna bakom bland annat Stockholm Startup Hack. På SSWC brukar de få dansgolvet att svänga rejält. Och så är de vana tågresenärer.

Om du inte bokat plats på tåget tidigare så vore du dum om du inte gjorde det nu. Med Martina och Jonny som reseledare lär PR Newswire-tågets resa till SSWC bli en tågupplevelse du sent glömmer!

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Qnekt sponsrar SSWC

qnekt

Malmö-startupen Qnekt sponsrar SSWC med sin sprillans nya konferns-app! Bakom Qnekt hittar vi bland annat Finnur Sverrisson som några av er säkert träffat tidigare år på SSWC.

Finnur har lovat att med Qnekt i år digitalisera gridden så att alla som har Qnekt installerat kan kolla in programmet i mobilen.

Då är det bara att ladda ner Qnekt. Finns till både iPhone och Android.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Voolewoo sponsrar SSWC!

Print

Det är alltid roligt när en ny okänd startup som Voolewoo hör av sig och vill sponsra SSWC. Vi vet inte så mycket mer än vad Tommy Sollén på Voolewoo har mejlat oss:

Voolewoo är en ny fantastisk app för att upptäcka, dela och publicera lokala events.

 

Vi är mitt i en intensiv utvecklingsfas och vi satsar allt på att ha en stängd beta redo till SSWC så att ni får bli de första i världen att testa din nästa favoritapp – Voolewoo!

 

Mer info om hur du får tillgång till Voolewoo beta får du på plats under SSWC. Vi ses där! 🙂

Välkomna till SSWC Voolewoo! Vi ställer gärna upp som försöks-får!

Publicerat i Uncategorized | 4 kommentarer