SSWC tar paus i år. Vi ses 2015!

4913672991_2156b98462_bFör nästan exakt fem år sen skrev vi bloggposten som födde SSWC. Tanken var ju att vi och några Jaiku-vänner skulle sitta på en brygga, dricka öl i solnedgången och prata om den sociala webben.

Det blev inte som vi tänkt. Det blev mycket bättre. Vi blev inte tio kompisar. Vi blev flera hundra! Vi fick en egen ö. Vi fick ett eget tåg. Och vi har pratat om internets framtid på kobbar, i tält, i fårhagen, i bastuflotten och i .SE-ladan. Vilka vansinnigt roliga år vi har haft på Tjärö!

Mycket hänt sen vi vårt första SSWC för fem år sedan. Facebook har fått en miljard fler användare. Och vi har fått en dotter. Två händelser som i det stora och det privata summerar de utmaningar SSWC står inför.

Minns ni hur det var 2009? Få “trodde” på sociala medier och såg den utveckling vi såg. SSWC blev platsen för kvalificerade diskussioner om den digitala utvecklingen som vi då saknade. SSWC var som “att ha hittat rätt patientförening efter åratal av diffusa symptom och ingen diagnos”.

Fem år senare är världen förstås annorlunda. En hel bransch har växt upp kring sociala medier med titlar, löner och budgetar. Diktatorer har avsatts. En chattapp har sålts för 123 miljarder kronor. Google har börjat tillverka glasögon.

Vilken funktion fyller SSWC i dag? Samma som för fem år sedan? Vi gillar vårt outdoor unconference-koncept, men är det dags att skruva på några parametrar? Vilka i så fall? Ska vi växa? Krympa? Nischa? Bredda? Hur håller vi SSWC relevant i fem år till? Detta är något vi funderar mycket på.

Vi arrangerar SSWC på vår fritid, vid sidan av våra jobb. Det har gått bra eftersom SSWC är så roligt att jobba med.  Men sen Eira (snart två år nu) kom in vårt liv prioriterar vi förstås vår fritid annorlunda än tidigare.

Ska vi vara ärliga så kände vi under roddandet med senaste SSWC inte riktigt samma entusiasm som vi brukar göra. SSWC 2013 blev lyckat, men som arrangörer saknade vi att inte ha tiden för att utveckla de där idéerna som kunde lyft SSWC till en ny nivå.

Det lämnar oss med två alternativ. Vi kan rodda ihop ett SSWC i år också, med risken att det blir lite halvhjärtat. Det känns som en dålig idé. Eller så tar vi en paus i år och ser till att vi får gott om tid på oss att fundera över hur SSWC bäst kan utvecklas.

Vi tror på det senare. SSWC tar paus i år.

Vi ses i augusti 2015!

PS. Kolla in de här eventen istället: The Conference, Webcoast och SSMX.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SSWC tar paus i år. Vi ses 2015!

  1. Pingback: Hellre pausa helhjärtat än satsa halvt om halvt | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

  2. Pingback: Lina länkar | Lina Rudin

  3. Thomas Bjelkeman skriver:

    Tack Tomas och Kristin för det först fem SSWC av vilka jag har haft privilegiet att få komma på fyra.

    Bra tänkt och bra agerat. Ser redan fram emot att ses på Tjärö 2015!

  4. Pingback: Twitter, min tillväxt av följare #blogg100 #fb - qpaqex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *