Final: Välj årets SSWC-logga!

Omröstningen är avgjord! Grattis Oskar Dahlbom!

Info: Ser det ut som att du redan röstat, fast du inte har, beror det nog på att någon annan med samma ip redan röstat. Inträffar till exempel på en arbetsplats. Rösta då hemma eller från mobilen.

Utgången av årets omröstning av ny logga utvecklade ju sig till en oavgjord rysare. Oskar Dahlbom och Jonas Gustafsson kammade båda hem 133 poäng var för sina logodesigns. Bra jobbat killar! Men det duger inte.

Så nu är det final och blodigt allvar. Omröstningen avslutas i kväll vid midnatt. Scrolla ner och begrunda noga vilken logga som ska bli årets. Alla trix utom fusk är tillåtna. Må bäste campare vinna:

Jag röstar på SSWC-loggan gjord av:

 • Oskar Dahlbom (53%, 182 Votes)
 • Jonas Gustafsson (48%, 165 Votes)

Total Voters: 345

Loading ... Loading ...

Jonas Gustafsson

Jonas har också en version där färgerna är tagna från förra årets logga.

 

Oskar Dahlbom

Kolla gärna in Oskars alternativa färgställningar. Ovanstående förslag finns också i olika varianter.


Uppdatering: Rockspindeln har twittrat att det kl 00.08 i natt stod 133-131. Oklart till vems fördel. Om det stämmer så har omröstningen inte stängts av i tid… Desto större anledning att köra en finalomgång, för att undanröja alla tvivel.

Uppdatering 2: Astrid Selling, som bor granne med Tjärö, undrar “varför dessa granar på loggorna. Det får inte växa gran på Tjärö!” Vi är benägna att hålla med. Vinnande logo får byta minst en gran mot ett passande lövträd.

Uppdatering 3: På twitter har jag  (Tomas) och Rockspindeln har diskuterat hur tävlingen borde ha slutat. Rockspindeln tycker att Oskar borde ha vunnit, då hon har skärmdump från 00.08 som visar att han vann med 2 röster. Jag håller med om att detta komplicerar finalomgången. Men jag tycker ändå att en final är motiverad därför att 1) Båda är värdiga vinnare, 2) Rösträkningen är inte 100%. Du kan rösta hemma och på jobbet t.ex.  3) När marginalen är så liten som 2 eller 0 röster får man nästan räkna med att någon dubbelröstat, särskilt som omröstningen pågått under flera dagar. 4) Av respekt för de eldsjälar som lagt tid på att ta fram logoförslag  kan jag tycka att det är en bra idé att köra ett andra heat vid ett riktigt jämnt resultat. Så att det inte finns något tvivel. Tidigare år har vi inte hamnat i den här situationen, och vi har inte tänkt på möjligheten. Nu försöker vi bara lösa situationen så smidigt som möjligt. Blir det oavgjort igen, ja då får vi väl göra en mashup av båda loggorna.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Final: Välj årets SSWC-logga!

 1. Thomas (@mamilldo) skriver:

  Superspännande! Jag lägger in en extra röst för att båda skall få en biljett, oavsett vinnare.
  Roligast vore annars också en logo-kombo men det känns smått orealistiskt.
  Lycka till bägge två!

 2. frebro skriver:

  Jag röstar på mashup. Skulle bli kul att se 🙂

 3. Oskar Dahlbom skriver:

  Jag och Jonas har redan börjat prata mashup. De där nedrans granarna ska ju bort ändå och vi har lite idéer. Det känns inte mer än rätt då en sån här omröstning verkligen inte har några förlorare. Ett logosammarbete känns snarare väldigt talande för vad sswc och sociala medier står för.

 4. Vad skönt att granarna skall bort. Jag valde bort båda dessa bidrag pga granarna. Letade febrilt igenom alla mina kort från ön och kunde mig inte se en enda gran.

  Skulle ju vara intressant att höra vad man gör på Tjärö om man hittar en liten granplanta. Sliter man upp den då?

 5. Hm… jag tycker den befintliga är bäst hittills. Varför ändra?

 6. Pingback: Hurra! Oskar vann #sswc-tävlingen igen! | Helen Alfvegren

 7. Jakob skriver:

  Jag tycker helt klart att de båda finalisterna får göra ETT varsitt slutligt bidrag, utan granar och bara EN variant, inte flera olika former och färger som nu 🙂

  Utifrån detta kan vi göra en ny omröstning med bara två alternativ. + En mashup som bonusalternativ?

 8. Pingback: New Logo For Sweden Social Web Camp 2011 | Doktor Spinn

 9. Pingback: New Logo For Sweden Social Web Camp 2011 – Doktor Spinn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *