Finns det fler som tänker som Matter?

Detta är en gästpost av vår fredagens kaffesponsor Matter, skriven av Mathias Eriksson:

För ett år sedan kom jag till Tjärö i Blekingska skärgården med en fråga.

Finns det fler som tänker som jag?

Jag hade precis lämnat min gamla reklambyrå för att starta ett nytt företag och skilsmässan från det gamla hade ärligt talat varit ganska tung. Visionen var att hjälpa andra byråer med något jag tyckte saknades. En plan för hur man skapar innehåll som engagerar läsarna på en sajt eller en social kanal över tid. Helt enkelt att lösa problemet med långsamt döende webbplatser. Och en vilja att förändra marknadskommunikationen i grunden. Från kampanjtänk och projekt till att bygga relationer genom redaktörskap, kick-ass content och genom att tänka på sina målgrupper som läsare. Och genom att införa processor inne på företagen så att de kan skapa affärsnytta med ett löpande redaktörskap.

Så. Finns det fler som tänker som jag?

Svaret visade sig var JA (+1!).

Här träffade jag Gitta och Martin och förstod att det fanns fler som velat lösa samma problem (visserligen kallat digital storytelling, men i grunden samma värderingar och tankar). Här höll jag en session om redaktörskap och lärde mig massor. Inte minst i alla samtal som följt under året.

Genom kraften hos sswc-folket, genom att lära känna nördar och geekar har Matter kunnat bli mycket mer. För att jag har kunnat tänka högt tillsammans med er alla. Och sedan februari jobbar Emil med mig och vi är två innehålls-evangelister som försöker göra webben läsvärd. Även när lanseringskampanjen är avslutad. Tänk dig en värld där marknadskommunikationen är på dina villkor. Den världen är delvis redan här, men mycket återstår och här är har ni det; anledningen till att vi vill sponsra sswc: Det är tillsammans med er som det kommer bli möjligt med en genomskinlig, ärligare och läsvärdare marknadskommunikation. Med värdefullt innehåll istället för reklam.

Därför vill Matter i all ödmjukhet hålla liv i innehållsfrågan hos alla er fantastiska människor som vill utveckla webben. Och vad är bättre än att bjuda på en kopp rättvisemärkt kaffe på fredagen? Dessutom bjuder vi på skägg till kaffet. Men det är en helt annan story.

Om Matter

En Online Content Agency. Vi är innehållsstrateger och innehållskreatörer som i partnerskap med webb- och reklambyråer skapar engagerande innehåll och strategier för hur det innehållet ska fortsätta att engagera läsarna. Vi har vår bakgrund i den redaktionella världen och gifter storytelling och redaktörskap med marknadskommunikation, branding och reklam. Matter består förutom av Mathias även av Emil Carlsson Rinstad, innehållsstrateg och kreatör med journalistbakgrund och dessutom en helt grym musiker.

Några av våra kunder och partners: inUse, Kodamera, Sveriges Radio, LBi, Göteborgs stad, Mölnlycke Health Care, Ascom, Cochlear, Sahlgrenska, företag i fordonsindustrin som inte kan nämnas vid namn 🙂 med flera.

Mathias Eriksson, 30, har bakgrund som SR-journalist och har tidigare varit copywriter & projektledare på delägda reklambyrån Sinnes där identitetsarbeten, varumärken och printreklam dominerade. Mathias är också en av fyra grundare till möbelproducenten Brikolör som avser förändra de ekonomiska systemen i grunden, till exempel genom ambitionen att kunna garantera möblernas hållbarhet i 300 år.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Finns det fler som tänker som Matter?

  1. Charlotte & Kodamera skriver:

    Härligt Mathias! På förhand tack för kaffet!

  2. Pingback: Matter HQ på SSWC i blekingska skärgården

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *