Första testet av solcells-wifi

Vi är på landet den här veckan. Som ett litet sommarprojekt har jag byggt en första version av de två solcellsdrivna wifiroutrarna som ska vara på campingen på Sweden Social Web Camp.

Här testar jag den första setupen. Trots att det är mulet så laddar solcellen batteriet. På bilden syns en solcellpanel på 20 watt, ett 16 Ah batteri från Biltema, en solcellsregulator från Conrad och wifiroutern från Open-Mesh. Återstår gör att ordna en vattentät låda som rymmer elektroniken.

Uppdatering. Har nu testkört i 36 timmar utan problem. Batteriet laddade även vid molnigt och regnigt väder. Det ser lovande ut  inför campet.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Första testet av solcells-wifi

 1. Pingback: Nikkelin – 2010-07-24 | nikkelin lifestream

 2. Gunnar L Årneby skriver:

  Funkar det alltså även med ett vanligt icke gel-batteri?

 3. olleolleolle skriver:

  Man får mer långlivad setup med gel-batterier, de kan “cyklas” så många fler gånger. http://write.less.dk/?p=188 har en materiallista för en liknande setup.

 4. tomaswennstrom skriver:

  Gel-batterier är att föredra därför att de kan laddas ur djupare, utan att förlora i kapacitet. Jag kör med en blyackumulator från Biltema. Blyackumulatorer kan också cyklas bättre än till exempel bilbatterier och används ofta i larminstallationer med mera.

  De gel-batterier jag tittat på har varit rätt dyra. I vårt fall handlar det ju bara om att installationen ska fungera över en helg, och då tyckte jag att batteriet från biltemea för ca 500 kr var en rimlig lösning.

  Om någon kan tipsa om var jag köper billiga gel-batterier så är jag intresserad. Jag har en solcell till och planerar att bygga ytterligare en setup. Kan ju vara intressant att prova ett annat upplägg.

 5. jgabor skriver:

  Haha, det här är så fett! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *