Samtrafiken sponsrar SSWC

Alldeles nyss blev det klart att Samtrafiken sponsrar SSWC. Samtrafiken driver Trafiklab där bland annat tidtabelldata för all kollektivtrafik i Sverige finns samlad och tillgänlig via API. Mumma för apputvecklare, helt enkelt.

Samtrafiken hälsar att de ser fram emot att på SSWC träffa kreativa utvecklare som är intresserade av öppen kollektivtrafikdata och som vill prata om vilka typer av tjänster man skulle kunna utveckla för att göra det enklare och roligare att åka kollektivt.

Framöver kommer det också att bli möjligt för att ladda ner all tidtabellsinformation i det så kallade GTFS-formatet. Det betyder att du som utvecklare kan få all trafikdata lokalt och köra den i dina egna servrar. Det öppnar upp för en mängd nya applikationer som inte begränsas av befintliga apier. Om detta berättar Samtrafiken mer om på SSWC!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *