Sessions på SSWC – lite inspiration

Förra året hade SSWC för första gången två dagar med sessions. Precis som i år  crowdsourcades fredagens gridd i förväg och lördagen planerades som vanligt på plats på Tjärö. Vi är alltid väldigt ödmjuka och glada för alla som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter på SSWC. Framförallt är vi avundsjuka på alla andra som får lyssna, jag och Tomas är väl dem som bara hinner titta in på ett fåtal sessions under campet. 🙂

Just nu fylls årets förgridd med förslag till fredagen och därför vill vi bjuda på lite inspiration för er som är sugna på att hålla en session. Tyvärr är det långt ifrån alla av förra årets drygt 100 sessions som har dokumenterats, men här är några highlights från 2011!

Toca Bocas utvecklingsprocess  – från Ocean Dives till Mudwrestling. Björn Jeffery på  superheta Toca Boca berättar hur tänker från idé till färdig produkt och berättar om sin utvecklingsprocess för att skapa helt nya digitala produkter för barn.

Så startar du e-handel. Anton Johansson från Headler.se, Björn Fant från plantboden.se och Rikard Westberg från Tonerlagret.se, håller en gemensam session där de delar med sig av sina erfarenheter från att starta upp och driva e-handel.

Kortkommandon, Launchbar och andra Ninjafärdigheter. Geekigt och underbart – Hampus Brynolf som var den som snabbast lyckades boka en biljett 2011. Här finns tips från hans session om de ninja-skills som krävs för att bli riktigt snabb vid datorn. Och man måste lyssna på en kille som kan skapa ett mail med tre getter som attachment, ta en skärmdump, lägga i Dropbox och tweeta ut en bitly-länk till skärmdumpen på sju sekunder.

Ni kan också kolla in topplistan över sessions för förra året här.

För er som vill grotta ner er ännu mer i vad som hände på SSWC 2011 kan vi varmt rekommendera Jan Videréns eminenta länksammanställning till blogginlägg, bilder, Bambusersändningar och artiklar från förra året.

Vilka sessions som får en plats på fredagsgridden beror på vilka som får flest röster av er andra. I skrivande stund finns redan runt 20 förslag, kolla in, lägg till egna bidrag och rösta på!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *