Fredagens förslag på sessions

Nu är vi redan inne i augusti, peppen växer för varje dag och det är hög tid att anmäla och rösta på sessions till fredagens gridd!

Vi har i skrivande stund 37 förslag. De som får flest röster får en plats på fredagen, får du inte en plats kan du självklart sätta upp din session på lördagens öppna gridd istället. Om du är ny på SSWC och funderar på hur det här med gridden funkar, rekommenderar vi att du kollar in beskrivningen i denna videon från 2010.

FREDAGENS SESSIONS SÅ LÅNGT

Här är en sammanfattning av de sessions som lagts upp så långt på förgridden.

SSWC Open

Bank 2.0 När kommer den? Nya tjänster dyker upp, men vad händer med bankerna?

Hur startar man en startup? Hur gör man övergången från ett vanligt kneg till att driva en webbstartup? Hur kommer man på en affärsidé?

Totally awesome stormtrooper-foto-workshop med @kalexanderson Kristina Alexandersons underbara Stormtrooper-foton har väckt uppmärksamhet över hela världen.

Wiki loves company Att skriva på Wikipedia som företagsrepresentant är väl inte så bra? Eller?

Social Media + Konsult + Kund = Heaven or Hell? Att ifrågasätta sig själva, “sanningar”, rollen som konsult och rollen som kund, och slutvärde för projektet.

Balansen mellan vad och hur Kom och prova på hur vi arbetar med upplevelsebaserat lärande och processer i den dagliga verksamheten.

Facebook fatigue – Vad händer när FB-ruset går över? Har Facebook peakat på sin hajpcykel? Kommer vi att se nischcommunitys som baserar sig på FB som infrastruktur? Har G+ en ärlig chans?

Agil klinik: Jaga spill! Vi går igenom grundläggande lean-begrepp som vi sedan använder  för att tillsammans hitta spill (= sånt som hindrar flödet) i våra egna arbetssätt och organisationer.

APIer Vad finns det för öppna APIer och vilka typer av tjänster kan man bygga på dessa?

Slumpen – Värt att titta lite närmare på… Alla påverkas vi av slumpen, dagligen.

GTFS filer för all kollektivtrafik i Sverige Vi vill släppa all planerad information för kollektivtrafik i Sverige på GTFS-format. På denna session vill vi berätta lite mer om planerna, GTFS och bolla idéer.

Community management – eller personerna bakom ett varumärke på Facebook Vad ska en community manager göra, hur ska man jobba strukturerat och varför det är så viktigt att ha en dedikerad CM?

Feedback som arbetsredskap Feedback är ett ord som används mer eller mindre slentrianmässigt. Men vad betyder feedback egentligen för din grupps effektivitet? Och hur gör man?

75 millioner kr i open-source budget för att fixa fattigdom Vi på Akvo Foundation har lyckats skrapa ihop 75 millioner kr i inkomster och anslag för att bygga internettjänster och open-source programvara för att fixa fattigdom i världen.

Upphovsrätten i digitala medier kontra de traditionella En öppen diskussion där vi belyser skillnaderna (och begränsningarna) i lagen när det kommer till upphovsrätt i digitala medier jämfört med de traditionella. Vet vi verkligen vad som gäller?

Catalysator – events för Internet startups .SE administrerar idag 24 Hour Business Camp och InternetDicoveryDays. Men vi tror att det är något som saknas. Vilket event är det som ska till för att gynna nya nätentreprenörer?

Hur vet du att du gör rätt? Att mäta mot verkligheten tvärsöver kanaler Undersökningar, statistik och annat trök som är viktigt om man tittar på hela sin kommunikation.

100 000 bilder i ordning en halvmara kortare Behöver ju knappast sägas att det produceras en hel del bilder idag. Men tittar vi på våra bilder? Hittar vi våra bilder?

OpenStreetMap – Crowdsourcing OpenStreetMap har nu funnits i 8 år. Sverige är hyfsat bra karterat och många applikationer bygger på den öppna kartan. Vad får du egentligen använda OpenStreetMaps till och vad säger licensen?

Vår nya terminologi Surfplatta, smartphone och laptoppar? Datormobil eller mobildator? Är en iPhone verkligen en telefon? Hur går det till när nya produktkategorier får namn, och får de verkligen rätt namn?

Creative Commons – vem fan bryr sig? När även vi som arbetar i kreativa näringar och lägger upp material enligt olika CC riktlinjer själva skiter i att följa dessa, vem ska då bry sig? Vad krävs för att vi ska börja följa  riktlinjerna och hur ska man sprida dem till fler yrkesutövande kreatörer?

Framtidens webb – hur bygger vi framtidens kommunala webbplats och intranät? Hässleholms kommun har startat projektet “Framtidens webb”. Det handlar om att bygga en webbplats efter kommuninvånarnas behov, där vi fokuserar på tillgänglighet, dialog och service.

Vårt ansvar för de teknikfrustrerade — eller “API:er mot köttvärlden” Har vi som går i bräschen ett ansvar för att tydligare närma oss de teknikrädda, tekniknonchalanta och teknikfientliga — och hur kan vi göra det?

SSWC TECH

Arduino för nybörjare (Physical Computing) Vi jobbar dagligen med Arduino och har bland annat byggt interaktiva skyltsystem i Skånes Djurpark samt utbildar i ämnet på högskolenivå. Vi är själva skolade av en av Arduino grundarna, David Cuartielles.

Tekniken bakom realtidswebben Om de två nya webbramverken Meteor och DerbyJS.

REST-iga API:er och läsa-skriva-webben: Hur gör man? Vi tittar på några viktiga saker inom REST: hur man modellerar sin datarymd och URL-rymd, JSON och andra dataformat, samt hur HTTP och MIME faktiskt är tänkt att fungera.

Twitter Bootstrap – bygg om och nytt direkt från källan Jag visar hur vi modifierar Bootstrap med nytt utseende och komponenter. Vi gör Bootstrap till submodule i ett github-projekt och bygger hela ramverket från källan.

Nätverksvisualiseringar Hur gör man nätverksvisualiseringar?

Hur nätet kom till ön… Precis som 2011 är det vissa tricks som vi var nödgade och tvungna att arbeta fram för att få IP-paket till Tjärö. En del tekniska tricks, en del rövarhistorier.

Twittercensus2012, 2013 and beyond Processen och resultaten av Twittercensus 2012 – och diskussion om vad vi gör 2013!

SSWC OFF TOPIC

#fredagswhisky Naturligtvis ska vi ha traditionsenlig fredagswhisky på SSWC.

Lägereldsgitarr Vissa hatar den, andra älskar den. Festgitarren.

Träna på att tala inför publik och lär dig sprida din kunskap Potentialen och kunskapen är oändlig bland deltagarna på SSWC. Men vågar du ställa dig upp och berätta om vad du kan?

Har du lagt in en session på förgridden?

Dags att se över beskrivningen. Har du angett hur lång tid du vill ha, 20 eller 40 minuter? Är det rätt kategori, SSWC Open eller Tech? Och gör lite reklam redan nu, ju fler röster desto större chans att få en plats på fredagen. En bra och tydlig beskrivning lockar också röster och inte minst deltagare till din session. Lycka till!

Det här inlägget postades i Sessions. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *