Info inför SSWC 2012

Detta mejl skickades nyss till årets alla deltgare.

Hej!

Nu är vi på Tjärö! Det är fantastiskt här. Bara ni saknas. Tältkillarna håller på och fraktar ut tältet till ön. De har haft sina motgångar. Färjan fick soppatorsk. Sen var det någon vajer på båten som gick av. De kånkar och släpar på vårt största tält hittills. I morgon reser de Veidekke-tältet. I morgon kommer också Patrik, Björn och Philip ut med 10-båten, börjar rulla fiber och tänder upp vårt alldeles egna wifi-nät över ön.

Och sen kommer ju ni!

Men innan ni kommer hit, kan ni väl läsa resten av det här långa mejlet.

VÄDER
Vädret ser lovande ut, men planera ändå gärna för någon oväntad skur.

ANKOMST
Tänk på att färjorna vid fem-sex-tiden på torsdag är reserverad för tågpassagerarna. Så kom gärna i god tid innan. Många kommer redan vid lunch.

TÄLT och RUM
När ni anländer börjar ni med att checka in på ert rum eller slå upp ert tält. Har ni inte redan gjort det, passa på att betala för tältplats och rum redan nu, så slipper vi långa köper på söndag.

BADGE och T-SHIRT
Under dagen börjar vi också lämna ut badgar vid ladan. På badgen finns helgens program.
Ni som förbeställt t-shirt hämtar den samtidigt. Vi har även några extra t-shirts till försäljning.

INNAN MIDDAGEN
Baren är öppen och om det kurrar i magen innan middagen kl 20.00 går det att köpa våfflor i kiosken. Häng med fåren.

FÖRGRIDDEN
Det blev precis lagom många sessions på förgridden så vi har beslutat att alla sessions får plats på fredagens gridd. Har du anmält en session som du av någon anledning INTE tänker genomföra är det viktigt att du säger till om detta så snart du kan, maila [email protected] Vi sätter upp lappar för alla sessions på fredagens schema i Veidekketältet, det är sedan fritt fram att byta tider med varandra och eller brodera ut ämnet.
Här ser du alla sessions.

LÖRDAGENS GRIDD
Lördagens gridd är som vanligt helt öppen. Det är fritt fram att anmäla sessions från och med fredag kl 16.00.

För att ge lite hjälp på traven så kan man tänka sig tre enkla typer av sessions.

1. Föredrag/Demo/How-To Klassiskt upplägg där du demar något projekt, berättar hur du löste ett spännande problem, byggde en app, håller en lektion i något, eller ge din syn på nätet. Lätt som en plätt!

2. Brainstorming/problemlösning Har du en uppgift du vill fundera på med andra smartskallar? Eller ett problem du gått och fnulat på? Gör din session som en öppen fråga som engagerar dina medcampers.

3. Debatt/diskussion Säger sig självt. Dags att lyfta den där frågan, kanske?

Det finns projektorer i de tre lokaler som finns i det nya konferenshuset. De flesta platserna har dock inte projektor. Planera gärna för en projektorlös session. Det finns plats för alla ämnen, frågor och upptåg! Passa gärna på att köra en session med någon ny vän. Om ni inte hinner klart en spännande diskussion som uppstår är det bara att boka en ny session allt eftersom.

BOENDE
Har du bokat bädd i stuga ingår lakan och städning. Du som tältar kan välja att bo på vanliga campingen eller tysta campingen. Bor du på båten Helene tar du med egna lakan eller sovsäck.

PACKTIPS
Packa för svala nätter. Och regn. Gummistövlar rulez. Ficklampa är bra. Öronproppar kan vara guld värt. Vattentät påse för elektroniken är fiffigt. Grenuttag. Badkläder! Här finns fler packlistor.

PROGRAM
Det mesta som händer på SSWC uppstår på plats. Men ett översiktligt program hittar du här.

MAT
All mat som serveras ingår i biljetten: frukost, lunch, fika, middag och nattamat. Blir du hungrig där emellan finns det en kiosk med våfflor och snacks. De tar kort. Baren öppen till kl 3. Kontanter i baren går snabbare och uppskattas. Du kan inte ha med dig egen alkohol till pub/middag. Låt oss gå superschyssta Tjärö-gänget till mötes genom att respektera detta, så är alla glada och Tjärö riskerar inte sitt utskänkningstillstånd. En egen öl på en kobbe utanför själva SSWC-området är helt ok.

TRANSPORT
Ankomst: Färjorna till Järnavik går i skytteltrafik under torsdagens eftermiddag.
För er som bor på land: Morgonfärjan till Tjärö går kl 08.30 varje dag. Kvällsfärjan mot land går kl 24.00. Dessa extrainsatta färjor för landkrabbor kostar totalt 200 kronor, du betalar till Tjärö.
Hemresa: PR Newswire-tåget har företräde på färjorna kl 11.30 och 12.00 på söndagen. Behöver du åka över just då, välj en tidigare färja.

FLER FRÅGOR?
Läs vår FAQ.

Gå med i FB-gruppen “Vi på SSWC” och ställ din fråga där.

Allt löser sig! Kom hit och ha trevligt. Hjälp dina medcampare, det är vi tillsammans som är SSWC!

Tomas & Kristin
från Annies stuga

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *