Logotävlingen 2013 börjar nu!

Uppdatering 1: Vi har upptäckt att vi råkat sätta en kortare deadline än vi brukar. Så vi förlänger med en vecka. Ny deadline är söndagen den 5 maj.

Uppdatering 2: Här är alla bidragen hittills (27/4).

Nu är det åter dags för en fin gammal SSWC-tradition: Logo-tävlingen! Ni som varit med tidigare vet att vi lämnar åt er och ödet hur årets SSWC-logga ska se ut. Alla bidrag är välkomna!

I potten finns som vanligt en biljett till SSWC samt ego-boosten av att se sin skapelse pryda varje nörds laptop på SSWC, på hundratals badges och förhoppningsvis på grillen på Tjärös trogna gamla traktor.

Förra årets vinnande logga ritades av finaste Zanna Larmén och Kenneth GrönwallDolores CK. I SSWC-filmen berättar de hur de tänkte.

Så funkar det: Fånga SSWC i en riktigt fin logga. Sedan länkar du till ditt bidrag i kommentarerna så att alla andra också kan titta. Glöm inte att berätta lite om dina tankar kring din design. Tänk på att få med “SSWC 2013″ och det är kul om loggan funkar i flera format och sammanhang, i toppen på den här sajten, på en sticker, fladdrande i en tjusig flagga eller på en t-shirt, till exempel. Årets SSWC är också vårt femte, kanske ska det vara med i designen?

Som vanligt är det medcampare som avgör vilket som blir det vinnande bidraget. Den omröstningen startar strax efter deadline.

Vad vinner man? Förutom äran så vinner du en biljett till SSWC 2013. Vi reserverar också en åtråvärd plats i stuga.

Deadline: Senast söndag 28 april 5 maj kl 24.00 vill vi ha ditt bidrag! Posta en länk till ditt bidrag i kommentarerna nedan.

Fotokred: Tobias Björkgren

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Logotävlingen 2013 börjar nu!

 1. Pingback: SSWC-biljettsläpp måndag 29 april kl 20.00! | Sweden Social Web Camp

 2. Pingback: Mikrosponsra campet och bli en Friends of SSWC! | Sweden Social Web Camp

 3. Pingback: SSWC 2013 | Wistbacka

 4. Happiend skriver:

  Här presenterar Happiend Reklambyrå sina logoförslag – må bästa förslag vinna!

  http://issuu.com/happiend/docs/happiends_logof__rslag_f__r_sswc_20

 5. När jag tagit fram logotypen är det två saker som i inspirerat mig. Dels kom jag och tänka på ett inlägg som @kristinheinonen gjorde på Facebook-gruppen för SSWC.

  På kvällen efter att alla ni hade åkt hem var det en otroligt fin kväll. Vi fick lite ost, druvor och rosévin och slog oss ner på bryggan vid rosévinsklippan. Nästan bara vi på hela ön. Solen hade precis gått ner, vattnet låg spegelblankt och stjärnorna började tändas på himlen. Då lade Tomas armen om mig, pekade mot horisonten och sa: “Älskling, där ser du 4G-masten på Eriksberg.” #geekromance

  Denna berättelse vill jag fånga i logotypen. Sedan planterade @tomaswennstrom en idé om att den skulle inspireras av de tidigare årens logotyper. Försökte plocka ut någon detalj från varje logotyp som jag satte ihop till en helhet.

  2009- två personer
  2010- wifi
  2011 – den gröna färgen
  2012 – ö-känslan och horisontlinjen

 6. Pingback: Alla bidrag i logotävlingen så här långt! | Sweden Social Web Camp

 7. Aref Abedi skriver:

  Här kommer mitt bidrag!

  http://arefabedi.com/sswc/index.html

  Målet var att skapa något enkelt och elegant.

  – Ville betona “Sweden” i “Sweden Social Web Camp”, därav flaggan
  – Ikonen står för den internatinella symbolen för camping men agerar även som den Romerska siffran 5, vänt upp och ner. Det står förstås för SSWC’s 5:e år

  Hoppas ni gillar den! =)
  Aref

 8. Julia Fogelberg skriver:

  Här kommer mitt bidrag, men såg nu att deadlinen är förlängd!

  Bakgrund: I första hand ville jag göra den stilren och för er som har varit där, ni vet vad ni ser i bokstäverna: dödsklippan! Dödsklippan är symbolen för SSWC enligt mig. Vid det första samtalet när jag anlände till SSWC talades det om dödsklippan. Det är med skräckblandad förtjusning som vi tittar på dödsklippan när vi sitter där i solen och dricker vin med nya vänner. Dödsklippan förenar oss.

  http://juliafogelberg.se/blog/logo-competition-sweden-social-web-camp/

 9. http://metaconspiracy.wordpress.com/2013/04/30/logotyp-sswc-2013/

  Jag ville göra en motpol till alla hashtags, får, Twitter-fåglar och RSS-symboler och vände mig därför mot en lite smutsigare och organisk design.

  Logotypen kan tolkas på följande tre sätt.

  Människorna – Som människor och sociala kluster överlappar vi varandra, samexisterar i olika formationer och bildar tillsammans en helhet.

  Wäbben – Webben kanske är samhällets yttersta lager, som en osynlig film som låter oss utföra olika typer av uppgifter vart vi än befinner oss. Ibland försöker jag visualisera internet när jag går genom Stockholm. Ju mer internet en människa eller objekt har desto starkare är dess gravitation och informationen flyter som rök i hård vind mellan olika mottagare och sändare. Varje kilobyte liten som en partikel (You took it to far).

  Världen – Visste tänker man på jorden en solig dag? Det gula blandas med grönt och blått för att längst inne övergå till jord.

  Vare sig du hatar eller älskar den så hoppas jag att du har en åsikt.

  Kram / Rasmus

 10. Mattias Konradsson skriver:

  Tjopp,

  Här kommer mitt förslag till SSWC. Det är svårt att toppa förra årets mästerverk men ville försöka göra nånting som var i närheten av lika stilrent och flexibelt i sin användning

  http://bit.ly/11V9ZqW

 11. Daniel Erkstam skriver:

  Mitt bidrag. Dags för lite pixelgrafik i en logga. Jag ger er: The nyan sheep! http://www.erkstam.se/logoforslag-sswc-2013/

  Mvh @erkstam

 12. Nu är det ju lite väl sent inpå deadline men utifall tidsfristen förlängs igen så kan jag ju hänvisa till min konceptidé till förra året. En grundidé som någon mer grafiskt intresserad kan få bygga vidare på.
  http://www.xforma.se/2012/05/20/en-logo-for-sswc-for-den-som-vill-vidareutveckla/

  @awaze

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *