Internet of Sheep på riktigt: 4locator

Internet i all ära. Men viktigast på Tjärö är ändå att träffa fåren. Låt oss därför presentera Sveriges senaste LBS-tjänst: 4locator (4loc.se). Med 4locator är du alltid nära fåren.

Vi har fått lov att fästa en hund-GPS med GSM-sändare på ett av fåren i fårskocken. Var femte minut eller så pingar GPS:en 4locator och vi kan tracka fårskockens alla rörelser på Tjärö. Är det inte fint?

Fotocred: Beastankar

4locator har förstås ett api också. Testa http://4loc.se/api/find_sheep för fårets senaste position. Det är bara att hacka loss. Bygg ditt eget Fårsquare. Eller kanske fårbingo på twitter?

Någon tror kanske att Internet of Things är framtiden. Så fel de har. Framtiden är Internet of Sheep.  Får The Win!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Internet of Sheep på riktigt: 4locator

 1. frebro skriver:

  Så awesome!

 2. Är det inte otäckt för både fåret och hund-gps:en att hänga ihop på det där sättet?

 3. Tomas Wennström skriver:

  Joakim: Vi har checkat med fårägarna, och de har gett klartecken. Vi hoppas verkligen inte att fåret ska känna obehag av gps:en. Skulle fåret visa tecken på att göra det får vi ju självklart avbryta.

 4. Pingback: #SSWC. Be there or be....Fårsquare?! | Binero blogg

 5. Pingback: Packad och klar (ehm, typ, snart) och peppad som fan! #SSWC | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

 6. Brandon skriver:

  Ja man måste aikvtt göra ett val, endera blir man inbjuden och har då möjlighet att säga ja,nej eller kanske, eller så går man själv in på gruppen och väljer samma alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *